У Берліні розкрили позицію щодо антиросійських санкцій

У Берліні розкрили позицію щодо антиросійських санкцій

Позиція Берліна по антиросійським санкцій не змінилася: до обговорення питання про ослаблення обмежувальних заходів необхідно домогтися прогресу в реалізації мінських угод.

Про це заявив на брифінгу офіційний представник кабміну Німеччини Штеффен Зайберт.

“Позиція уряду не змінилася: необхідний істотний прогрес в реалізації мінських домовленостей, з тим щоб можна було міркувати про ослаблення або зняття санкцій, – сказав він. – Ми намагаємося всіма силами працювати разом з іншими учасниками в нормандському форматі для досягнення цього прогресу”.

Зайберт наголосив на необхідності встановлення на Донбасі стійкого перемир’я, відведення важких озброєнь і розведення сил на лінії зіткнення.

“Треба йти далі, над цим триває робота”, – вважає Зайберт.

“Мінськ” повинен бути реалізований – значною мірою і за своїми важливими пунктами. Від цього ми явно далекі”, – констатував він.

У свою чергу представник МЗС Райнер Бройль нагадав, що “мова йде не про німецькі санкції, але про санкції ЄС”. “Ми говоримо про спільну позицію Європейського союзу”, – додав він.

“Наша позиція ясна: Мінські угоди повинні бути реалізовані, а не їх частина, – сказав Бройль. – Санкції пов’язані з цим. Сторони знають, які частини угоди очікують реалізації”.

У 2014 році Євросоюз ввів санкції відносно Росії у зв’язку з подіями в Україні і анексії Криму  Росією. Обмежувальні заходи неодноразово розширювалися і продовжувалися. Були припинені переговори про безвізовий режим і про нову базову угоду про співпрацю, введена заборона на в’їзд до країн ЄС для посадових осіб з РФ і заморожені їхні активи, введені обмежувальні заходи торгового, фінансового та військового характеру. У відповідь Росія ввела заборону на імпорт з країн Євросоюзу низки продовольчих товарів.

Фото РИА Новости.

Поділитись