У “Батьківщині” не голосуватимуть за кадидатуру Якова Смолія на посаду голови НБУ

У “Батьківщині” не голосуватимуть за кадидатуру Якова Смолія на посаду голови НБУ

Фракція «Батьківщина» не підтримуватиме кандидатуру Якова Смолія на посаду голови НБУ, оскільки він є соратником Валерії Гонтаревої. Про це в ефірі телеканалу «NewsOne» заявив народний депутат Сергій Євтушок, повідомляє прес-служба політсили.

«Ми не голосуватимемо за призначення Якова Смолія, тому що в нас багато запитань до нього. На посаду голови НБУ потрібен фаховий спеціаліст, а не доларовий мільйонер, який не зрозуміло як заробив ці гроші», – наголосив представник «Батьківщини».

Водночас Сергій Євтушок зауважив, що Яків Смолій – це перший заступник Валерії Гонтаревої з 2014 року.

«До Гонтаревої також є дуже багато запитань, враховуючи сьогоднішній стан фінансової системи України. І ще один важливий момент – це діяльність фірми ICU, до якої причетна Гонтарева і завдяки якій були виведені гроші сім’ї Януковича за межі нашої країни», – сказав парламентарій.

Євтушок вважає, що має бути поданий до Верховної Ради якісний звіт попереднього керівника НБУ.

«Якщо ми не отримаємо відповіді, то вимагатимемо створення ТСК щодо діяльності Гонтаревої, а також звертатимемося до НАБУ з вимогою негайно притягнути її до кримінальної відповідальності», – зазначив народний депутат від «Батьківщини».

 

Поділитись