У Бангладеш 11 людей загинули під час зіткнень з поліцією

У Бангладеш 11 людей загинули під час зіткнень з поліцією

За даними газети Times of India, радикальні мусульманські організації проводили акції протесту проти візиту до Дакки прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді, адміністрацію якого звинувачують в дискримінації мусульманського населення країни.

Щонайменше 11 учасників акцій протесту загинули, 10 отримали поранення в минулі вихідні в Бангладеш в зіткненнях з поліцією і силами безпеки. Про це в понеділок повідомляє газета Times of India з посиланням на владу країни.

Масові демонстрації протесту проводилися радикальними мусульманськими організаціями проти візиту до Дакки прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді на урочистості з нагоди відзначався 26 березня 50-річчя проголошення незалежності Бангладеш від Пакистану. Ісламісти звинувачують його адміністрацію в дискримінації мусульманського населення країни.

Найбільш запеклі зіткнення відбулися в неділю в Дацці, де ісламістське угрупування Hefazat-e-Islam здійснили напади на державні установи, індуїстські храми і пасажирські поїзди, підпалювали автобуси і закидали поліцейських камінням. Сили правопорядку були змушені застосувати проти погромників сльозогінний газ і гумові кулі.

В даний час обстановка в Дацці залишається напруженою. Влада і поліція вживають заходів щодо запобігання нових заворушень.

Поділитись