У Баку заявили про загибель 31 мирного жителя з початку конфлікту в Карабасі

У Баку заявили про загибель 31 мирного жителя з початку конфлікту в Карабасі

Генпрокуратура Азербайджану повідомила, що з початку загострення в Нагірному Карабасі загинув 31 мирний житель, 164 поранені.


“Число загиблих мирних жителів – 31, число поранених – 164. Кількість будинків, які прийшли в непридатний для житла стан – 1054, цивільних об’єктів, які прийшли в непридатний стан – 142, число багатоквартирних житлових будинків, які прийшли в непридатний для житла стан – 45”, – йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Бої на лінії зіткнення в Карабасі почалися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в розв’язуванні військових дій, в Карабасі повідомляють про артилерійські обстріли мирних населених пунктів невизнаної республіки, включаючи її столицю Степанакерт. Вірменія оголосила військовий стан і – вперше – загальну мобілізацію, стверджуючи, що активну підтримку Баку надає Анкара. В Азербайджані ввели часткову мобілізацію.

Лідери Росії, США і Франції закликали протиборчі сторони припинити зіткнення, зобов’язатися почати переговори без попередніх умов. Туреччина заявила, що надасть Азербайджану будь-яку запитувану їм підтримку на тлі чергового загострення ситуації в Нагірному Карабасі.

Поділитись