У Баку заявили про обстріл територій в Карабасі з боку Вірменії

У Баку заявили про обстріл територій в Карабасі з боку Вірменії

Прес-служба міноборони Азербайджану повідомляє про обстріл з боку збройних сил Вірменії населених пунктів на лінії зіткнення в Карабасі.


“Збройні сили Вірменії, які порушили режим гуманітарного припинення вогню, почали піддавати обстрілу території Геранбойського, Тертерського, Агдамського і Агджабедінського районів”, – повідомляє прес-служба оборонного відомства.

Бої на лінії зіткнення в Карабасі почалися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в розв’язуванні військових дій, в Карабасі повідомляють про артилерійські обстріли мирних населених пунктів невизнаної республіки, включаючи її столицю Степанакерт. Вірменія оголосила військовий стан і – вперше – загальну мобілізацію, стверджуючи, що активну підтримку Баку надає Анкара.

В Азербайджані ввели часткову мобілізацію та в деяких місцях – військовий стан.

Лідери Росії, США і Франції закликали протиборчі сторони припинити зіткнення, зобов’язатися почати переговори без попередніх умов. Туреччина заявила, що надасть Азербайджану будь-яку запитувану їм підтримку на тлі чергового загострення ситуації в Нагірному Карабасі.

Поділитись