У 2020 році українську армію поповнять майже 8 тисяч сержантів

У 2020 році українську армію поповнять майже 8 тисяч сержантів

Стало відомо, що у 2020 році в українській армії планують підготувати 7730 сержантів, що майже на 2 тисячі більше, ніж у 2019 році.

“Із 7730 сержантів, яких планується підготувати наступного року, 457 стануть інструкторами. У 2019 році професійними сержантами стали понад 5800 військовослужбовців”, ­– повідомили у Головному управлінні персоналу Генштабу ЗСУ.

Як зазначає АрміяInform, в українському війську створена мережа навчальних центрів, коледжів і центрів підготовки сержантського складу, які за структурою, функціями й завданнями тотожні відповідним закладам у країнах НАТО. Система підготовки сержантів в Україні передбачає багаторівневість за зразком армій НАТО. Програми курсів забезпечують базовий, середній, підвищений і вищий рівні. Кожен із них передбачає два етапи: підготовку командира-лідера, а також фаховий вишкіл відповідно до роду військ, виду ЗСУ та військово-облікової спеціальності.

Окрім цього, українські сержанти постійно проходять підготовку в закордонних військових навчальних закладах та навчально-тренувальних центрах. Серед них можна відзначити школи НАТО в Обераммергау (ФРН), ЗС Швейцарії, Литви, Латвії, Польщі, а також дві академії збройних сил США.

Поділитись