У 2020 році США планують збільшити військову допомогу Україні

У 2020 році США планують збільшити військову допомогу Україні

Бюджетні проекти на наступний рік, які розглядаються Конгресом США, передбачають збільшення підтримки України в оборонній сфері в порівнянні з поточним роком.

Про це  розповів посол України в США Валерій Чалий, передає “Укрінформ”.

“Зараз розглядаються питання, і вже пройшла стадія затвердження в профільному комітеті в Конгресі, про збільшення допомоги Україні наступного року як по лінії Пентагону, так і Державного департаменту”, – зазначив дипломат.

За його словами, йдеться про військово-технічну допомогу, включно з летальною зброєю оборонного характеру, підтримку Міністерства України в справах ветеранів, а також низки програм реформування.

“Загальне планування обсягу цих коштів очікується більше, ніж поточного року – понад $700 млн. Це величезна підтримка. Якщо взяти інші країни європейського регіону, то ми маємо найбільшу підтримку Сполучених Штатів”, – зауважив Чалий.

Він наголосив, що порядок денний двостороннього партнерства України і США є дуже інтенсивним як у сфері військово-технічної допомоги, так і в плані підтримки територіальної цілісності й суверенітету нашої країни через посилення санкційної політики.

Поділитись