Туск: “Без України – немає Європи”

Туск: “Без України – немає Європи”

“Без України – немає Європи”. На цьому наголосив президент Європейської Ради Дональд Туск під час виступу на засіданні Верховної Ради, присвяченого 5-ій річниці з початку збройної агресії Росії проти України.  Промову виголошував українською мовою.

“Я прибув до вас у 5-ту річницю драматичних подій на Майдані, у річницю Революції Гідності, щоб подякувати всім українцям та їхнім обранцям, незалежно від партійних розбіжностей. Я приїхав як президент Європейської ради, але також як поляк – ваш найближчий сусід і сердечний, доброзичливий друг”, – сказав Туск на початку виступу.

Він подякував українцям, які встояли у найскладніші часи й запевнив, що Європа ніколи не визнає анексію Росією Криму й не відмовиться від санкцій.

“Європейський союз визнає європейські прагнення України і вітає її європейський вибір. Хочу повторити, що Європа ніколи не визнає російську анексію Криму й не відмовиться від санкцій, аж поки Росія не виконає свої зобов’язання. Також Європейський союз не змириться з жодним актом насильства в Азовському морі. Зроблю все, аби в цьому Європейський союз залишався єдиним», – наголосив Туск.

Поділитись