Туристичні оператори Туреччини пояснили, чому росіяни витрачають на відпочинок менше туристів з інших країн

Туристичні оператори Туреччини пояснили, чому росіяни витрачають на відпочинок менше туристів з інших країн

Незважаючи на те, що росіяни лідирують за кількістю відпочивальників в Туреччині, вони витрачають на відпочинок менше туристів з інших країн.

За інформацією TurkStat, росіяни в середньому витрачають за поїздку 390 доларів США на людину. Це менше, ніж німці, голландці та англійці приблизно на 260 доларів США. Їх середні витрати становлять близько 650 доларів. При цьому найбільш марнотратними є німці. Їх середній чек за три місяці становить близько 740 доларів.

Цікаво, що росіяни й іноземні туристи витрачають свої кровно зароблені в різних місцях. Росіяни, в основному, спускають бюджет в Антальї. Європейці найбільше грошей залишають в Стамбулі.

Слід врахувати, що TurkStat наводить дані в основному за банківськими картками Mastercard. Що стосується загальних витрат – готівкових та безготівкових – іноземні туристи в середньому залишають в турецьких магазинах і кафе за відпустку близько 607 доларів. Цікаво, що самі турки, подорожуючи усередині країни, витрачають в середньому 766 доларів.

На думку експертів, росіяни витрачають менше інших іноземців перш за все тому, що віддають перевагу відпочинку за системою «все включено». Заплативши за путівку немаленькі, за російськими мірками, суми, вони не готові платити за щось ще.

Багато експертів в один голос заявляють, що туристи намагаються не витрачати гроші на екскурсії та інші можливі розваги, щоб заощадити, так як в останні роки вартість розміщення в турецьких готелях підскочила на 20-30%.

Поділитись