Турецькі дрони знищують важкі броньовики Лівійської національної армії

Турецькі дрони знищують важкі броньовики Лівійської національної армії

У Лівії протиборчі сторони в ході останніх боїв зазнали значних втрат в бронетехніці. Йдеться про багато десятків одиниць.


Причому були знищені не тільки зразки, придбані за кордоном у 70-80-ті роки, але і новітні бойові машини, отримані від іноземних спонсорів зовсім недавно. Наприклад, формування Уряду національної згоди регулярно позбавляються турецьких бронеавтомобілів Kirpi II і Vuran. Вони мають підвищений захист від мін і фугасів, але, як правило, виводяться з ладу протитанковими ракетами і реактивними гранатами РПГ. До того ж слабка підготовка місцевих бойовиків призводить до того, що частину техніки кидають після різних поломок.

Практично те ж саме відбувається і в Лівійській національній армії. Відомо, що значну роль у вибиванні бронемашин фельдмаршала Хафтара грають турецькі ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 і Anka-S. Так, в ході недавніх боїв в районі Сирта ЛНА позбулася важкого 25-тонного бронетранспортера Al-Mared йорданського виробництва. Після атаки дрона БТР втратив рухливість і загорівся. Евакуювати в тил його не змогли, тому кинули прямо на автомагістралі.

Ми вже писали про те, що УНЗ також вдалося захопити пошкоджений сучасний броньовик Mbombe 6×6 південноафриканської розробки. Військові експерти вважають, що ставка сторін на легку бронетехніку і автомобілі з озброєнням вже не виправдовує себе повною мірою.

Очікується, що найближчим часом противники будуть використовувати один проти одного більшу кількість танків. Туреччина вже почала перекидання в цю гарячу точку своїх М60А3. Можлива поява і інших зразків.

Поділитись