Турецька колона бронетехніки увійшла в Ідліб

Турецька колона бронетехніки увійшла в Ідліб

Колона турецької військової техніки перетнула кордон з Сирією і увійшла на територію провінції Ідліб. Про це повідомив телеканал Sky News Arabia.

За даними арабського телеканалу, до складу військової колони входять танки, бронемашини і транспорт з боєприпасами. Про те, скільки точно одиниць техніки налічується в колоні, що перетнув турецько-сирійський кордон, невідомо.

Практично одночасно з цією новиною телеканал Al Mayadeen повідомив, що бойовики збройної сирійської опозиції, що знаходяться в провінціях Ідліб і Алеппо, почали перевозити свої сім’ї в район міста Афрін, розташованого на півночі провінції Алеппо поблизу кордону з Туреччиною.

Швидке просування сирійської армії в південних районах провінції Ідліб викликало невдоволення Туреччини, яка надає підтримку бойовикам, що протистоїть урядовим військам. Телеканал Al Arabiya раніше повідомив, що 195 одиниць турецької бойової техніки, включаючи бронемашини і танки, а також вантажівки з боєприпасами, перетнули 2 лютого кордон з Сирією. У понеділок в провінцію Ідліб проїхала ще одна військова колона.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу пояснив відправку військової допомоги в Ідліб необхідністю зміцнення 12 спостережних постів турецької армії.

Поділитись