Туреччина звинуватила Росію в обмані

Туреччина звинуватила Росію в обмані

У Туреччині відреагували на інформацію про те, що контракт Москви і Анкари на поставки С-400 «гадки не мав передачі технологій, навіть часткової».

У статті видання Yeni Akit йдеться про те, що в листопаді 2019 року керівник Секретаріату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір говорив про можливу передачу технологій, проте російське агентство ТАСС з посиланням на військово-дипломатичні джерела повідомило, що до теперішнього часу Туреччина отримала два дивізіони С-400, 120 зенітних ракет, деякі запасні частини та інше необхідне обладнання. При цьому зазначалося, що умови угоди не передбачали передачу технологій.

Читачі Yeni Akit в коментарях під публікацією заявили про обман з боку Росії.

“Росіяни теж нас обставили. Кругом обман!”, “Обманщики ця Росія і Путін. Яку б угоду з нами ні укладали, обіцянок не виконували”, “Нічого дивного. З ведмедем в одне лігво не лізуть”, – написали обурені турки.

При цьому інша частина коментаторів підтримала позиції і Анкари, і Москви.

“Ми отримали те, що хотіли отримати … Повністю підтримую уряд …”, “Навіщо людям віддавати свій хліб? Сам працюй і роби”, – заявили читачі.

Поставки російських систем ППО С-400 до Туреччини почалися в середині липня. Угода з Москвою викликала кризу у відносинах Анкари з Вашингтоном. США зажадали відмовитися від російських систем і замість придбати американські комплекси Patriot, погрожуючи затримати або взагалі скасувати продаж Туреччині новітніх винищувачів F-35, а також ввести санкції відповідно до закону «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA).

Поділитись