Туреччина провела військову операцію в Сирії після теракту в Афріні

Туреччина провела військову операцію в Сирії після теракту в Афріні

Міноборони Туреччини заявило про нанесення ударів по ряду об’єктів організації “Сирійські демократичні сили” (СДС) неподалік від населеного пункту Тель Рифат.

Як повідомляється, під час обстрілу було ліквідовано декілька бійців СДС, а також знищені використовувалися угрупованням будівлі. Операція ЗС Туреччини стала відповіддю на вчорашній теракт в місті Афрін, відповідальність за який поклали на курдські “Сили звільнення Афріну”.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в різкій формі засудив обстріл госпіталю, при якому загинули дев’ятнадцять чоловік, заявивши, що “курдські бойовики відповідатимуть за кожну пролиту краплю крові мирних жителів Туреччини, Сирії та Іраку”.

Примітно, що курдські ресурси звинуватили в ударах по місту Афрін підрозділ Сирійської Арабської армії, що розташоване в Тель Рифата. Нібито звідти і здійснювався обстріл медичного закладу, пише telegram-канал Directorate 4.

В окупованому протурецькими бойовиками Афріні невідомі обстріляли реактивними снарядами госпіталь Шифа. Загинули люди. Ресурси бойовиків звинуватили в теракті курдські “Сили звільнення Афрін”.

Курдські ЗМІ також заявили про обстріл в кантоні Афріну. За їхніми даними, підрозділи ЗС Туреччини за підтримки сирійських найманців обстріляли три населених пункти.

Поділитись