Туреччина пригрозила Росії

Туреччина пригрозила Росії

Заява глави МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу про невиконання Росією обіцянок і загрозу відновити військову операцію на півночі Сирії, які можуть привести до загострення ситуації, викликали подив у Міноборони РФ.

Про це повідомив журналістам у вівторок офіційний представник відомства генерал-майор Ігор Конашенков.

“У Міноборони Росії викликало подив заява міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу про нібито невиконання Росією своїх обіцянок, а також загрози в розв’язанні військової операції на півночі Сирії. Заява глави МЗС Турецької Республіки з призивoм про розв’язуванні бойових дій може привести тільки до загострення ситуації на півночі Сирійської Арабської Республіки, а не до її врегулювання, як це зафіксовано в спільному меморандумі, пoдписаним президентами Росії і Туреччини”, – сказав Конашенков.

Як повідомила газета Yeni Shafak, в понеділок глава МЗС Туреччини заявив про готовність Анкари відновити транскордонну операцію “Джерело світу” в Сирії, якщо курдські формування “Сили народної самооборони” не відведуть своїх бійців від турецько-сирійського кордону. При цьому він звинуватив США і Росію в тому, що вони не зробили необхідних кроків в рамках досягнутих з Анкарою домовленостей.

Поділитись