Туреччина пообіцяла Україні «повернути Крим»

Туреччина пообіцяла Україні «повернути Крим»

Обіцянки турецької влади підтримати ініціативу Києва по створенню міжнародної «кримської платформи» нічого не значать, оскільки Анкара останнім часом роздає їх «направо і наліво», заявив депутат Державної думи РФ Руслан Бальбек.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу провів переговори з главою МЗС України Дмитром Кулебою. По закінченню зустрічі він заявив, що турецька влада підтримують Київ в створенні міжнародної «кримської платформи» в рамках якої Україна спільно з США, Великобританією, Францією, Німеччиною і Туреччиною планує обговорювати питання з поверненням півострова. Чавушоглу також підкреслив, що україно-турецьке співробітництво чекає на розвиток в сфері оборонної промисловості.

Результат переговорів прокоментував депутат Державної Думи РФ від Криму Руслан Бальбек. Він констатував, що турки «наобіцяли Україні сім мішків гречаної вовни», але стримувати свої слова чи збираються.

«Сьогодні Туреччина кує залізо, поки гаряче: обіцяє все, що завгодно, адже, як відомо, обіцянки – це найпростіше, що можна доставити партнеру радість», – підкреслив парламентарій.

Поділитись