Туреччина готова направити миротворців до Східного Єрусалиму

Туреччина готова направити миротворців до Східного Єрусалиму

Туреччина може відправити своїх військових в Східний Єрусалим в складі контингенту міжнародних миротворчих сил, однак відповідний запит до парламенту поки не надходив.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на заступника голови комісії турецького парламенту з міжнародних справ Ахмета Берат Чонкара.

Чонкар заявив, що в разі, якщо буде прийнято рішення відправити наших військових в Східний Єрусалим в складі міжнародних миротворчих сил, то уряду потрібно буде отримати схвалення парламенту. На даний момент в парламент не надходив подібний запит.

За його словами, уряд Туреччини веде переговори на цю тему з іншими державами та Організацією ісламської співробітництва.

Раніше Путін і Ердоган закликали до деескалації напруженості в Єрусалимі. Лідери двох країн відзначили принципову позицію РФ і Туреччини в підтримку рішення палестино-ізраїльського конфлікту на основі загальновизнаних міжнародно-правових норм.

Ескалація на кордоні Гази розпочалась 10 травня після заворушень біля мечеті Аль-Акса в Східному Єрусалимі, в результаті яких постраждали більше 700 людей. Ізраїль і палестинські радикали з сектора Газа обмінюються ракетними ударами, є загиблі і поранені.

Поділитись