Тука назвав умови повернення Криму і Донбасу

Тука назвав умови повернення Криму і Донбасу

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука спрогнозував, коли і за яких обставин Крим, Донецьк і Луганськ повернуться під юрисдикцію України.

“Спробую бути об’єктивним. Спочатку – Донбас, потім – Крим. Відмінність полягає в тому, що у громадян Російської Федерації окупована частина Донбасу не сприймається як частина РФ, а Крим на ментальному рівні – російський. У цьому велика проблема”, – зазначив Тука під час чату на Главреді.

Також він розмірковував про “розпад Росії”. “Я чудово пам’ятаю 90-ті роки, коли СРСР тріщав по швах. І лише втручання “проклятого дядька Сема” не дозволяло остаточно впасти Союзу, тому що західні країни панічно боялися неконтрольованого розповсюдження зброї масового знищення. Це єдиний аргумент, більше не було ніяких”, – впевнений чиновник.

За його словами, аргументів проти розвалу Росії немає і зараз. Захід здатний знищити Росію економічно і фінансово за два-три роки, не більше, вважає він. Але все ще бояться неконтрольованого поширення тієї величезної кількості зброї, накопиченої Росією. “Я чудово пам’ятаю і “Уральську народну республіку”, де вже були надруковані власні грошові одиниці, і “Далекосхідну народну республіку”, і як Татарстан з Башкортостаном закривали небо для Аерофлоту, вимагаючи окремої плати і дозволів, і як Калінінград заявляв, що він приєднується до ЄС. Все це було. Тому про “вічність” Російської імперії – ніколи не говори “ніколи”. У розпад Радянського Союзу теж ніхто не вірив. Але одне клацання пальців – і все покотилося”, – нагадав Тука.

Заступник міністра спрогнозував: якщо Росія припинить фінансувати діяльність окупаційних адміністрацій, вони будуть здатні проіснувати не більше трьох місяців.

Поділитись