Трьох депутатів офіційно виключили з фракції партії “Слуга народу”

Трьох депутатів офіційно виключили з фракції партії “Слуга народу”

Спікер парламенту Дмитро Разумков офіційно оголосив про виключення з фракції президентської партії “Слуга народу” трьох депутатів, після чого її чисельність скоротилася до 249 чоловік, але об’єднання зберегло більшість в парламенті для ухвалення законів.

Про це повідомило видання “Лівий берег”. Фракцію “Слуги народу” офіційно покинули депутати Ганна Скороход та Антон Поляков, які були виключені з неї після того, що не стали голосувати на підтримку законопроекту про продаж землі, який ініціювала партія президента. Третій депутат, Роман Іванісов, був виключений з фракції “Слуги народу” тому, що при висуненні своєї кандидатури він приховав факт, що був судимий за зґвалтування.

Депутати Скороход і Поляков після їх виключення з фракції в середині листопада назвали це політичною розправою. За словами Полякова, його виключення з фракції – це помста за те, що він написав в соцмережах про те, що глава офісу президента Андрій Богдан погрожував депутатам, якщо вони не підтримають ринок землі. Скороход заявила, що її цивільного чоловіка, колишнього власника російського банку “Пушкіно”, затримали в помсту за її відмову голосувати разом з фракцією за закон про землю.

Глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, коментуючи її виступ заявив, що Скороход нібито пропонувала депутатам хабара.

В кінці листопада Скороход заявила, що, за її відомостями, найближчим часом фракцію партії Зеленського в Верховній раді покинуть ще 11 депутатів. У той же час українські ЗМІ повідомляли, що склад фракції “Слуги народу” може поповнитися за рахунок входження в неї позафракційних депутатів. Однак скільки їх може бути, поки невідомо.

Поділитись