Трюдо заявив про введення режиму надзвичайного стану через протести в країні

Трюдо заявив про введення режиму надзвичайного стану через протести в країні

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що має намір задіяти закон про надзвичайний стан для вирішення ситуації із протестами в країні.

Він підкреслив, що режим буде тимчасовим, у його рамках поліції нададуть додаткові повноваження, у тому числі щодо накладення штрафів і арештів.

Після обговорень з кабінетом, після консультацій з прем’єрами всіх провінцій і територій, після розмов з лідерами опозиції федеральний уряд задіяє закон про надзвичайний стан, щоб вирішити питання з блокадами та окупаціями, — повідомив Трюдо.

Раніше режим надзвичайного стану запровадили у канадській провінції Онтаріо у зв’язку зі спалахом протестів проти коронавірусних обмежень. Організаторами протестів стали далекобійники країни, які заблокували безліч трас, тим самим перешкоджаючи доставці товарів.

До цього стало відомо, що протестуючі в Канаді перекрили міст Амбассадор, який сполучає місто Уінсор у провінції Онтаріо з американським Детройтом (штат Мічиган). Цей шлях є одним із найбільш завантажених сухопутних прикордонних переходів у Канаді та основним маршрутом для вантажних автомобілів.

У ряді міст Канади відбуваються акції протесту проти коронавірусних обмежень. Найбільша з них розпочалася 29 січня в Оттаві. У канадському Вінніпезі, штат Манітоба, четверо людей постраждали внаслідок наїзду автомобіля. На тлі маніфестацій прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо разом із сім’єю виїхав зі свого будинку з міркувань безпеки.

Поділитись