Три мішки з гранатами чоловік знайшов на Хмельниччині

Три мішки з гранатами чоловік знайшов на Хмельниччині

За фактом виявлення значної кількості боєприпасів у Полонському районі відкрито кримінальне провадження, повідомляє Національна поліція України. Поліцейські Хмельниччини з`ясовують походження різного типу гранат.

“5 лютого до поліції звернувся місцевий мешканець, який повідомив, що у чагарниках неподалік свого села він знайшов три поліетиленові мішки з предметами, схожими на гранати”, йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, на місці події було вилучено 185 штук бойових корпусів ручних осколкових наступальних гранат типу “РГД-5” та 28 штатних пакувань із підривниками до ручних гранат типу “УЗРГМ-2” у кількості 280 штук.

Вибухотехніки оглянули гранати та направили на детальне дослідження в Хмельницький науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. За попередньою інформацією, боєприпаси були виготовлені за радянських часів.

Наразі відомості про правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Йдеться про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Поділитись