“Тремтять ноги”: Навальний зробив заяву з лікарні

“Тремтять ноги”: Навальний зробив заяву з лікарні

Блогер Олексій Навальний розповів, як в його мозку відновлюються нейронні зв’язки.


За словами опозиціонера, йому доводиться заново вчитися поводитися з телефоном, а «налити собі водички перетворюється в цілий атракціон». Але його нинішній стан є помітним прогресом.

«Зовсім недавно я не впізнавав людей і не розумів, як розмовляти. Щоранку до мене приходив доктор і говорив: Олексій, я приніс дошку, давайте придумаємо, яке на ній написати слово. Це призводило мене в розпач, бо хоч я вже і розумів в цілому, що хоче доктор, але не розумів, де брати слова. В якому місці голови вони виникають? Де знайти слово і як зробити так, щоб воно щось означало?», – написав Навальний в Інстаграм.

Зараз, за ​​словами Навального, у нього тремтять ноги, коли він йде по сходах, але зате він розуміє, що за об’єкт сходи і для чого він потрібен. Сходи викликає асоціацію з ліфтом, як у всіх здорових людей.

«Багато проблем ще належить вирішити, але приголомшливі лікарі університетської Берлінської клініки Шаріте вирішили головну. Вони перетворили мене з «технічно живої людини» в того, хто має всі шанси знову стати Вищої Формою Істоти Сучасного Товариства – людиною, яка вміє швидко гортати інстаграм і без роздумів розуміє, де ставити лайки», – підсумував Навальний.

Він виклав пост фото, де самостійно спускається по сходах.

Поділитись