Треба негайно звільнити Гонтареву з посади голови НБУ за розвал економіки, – Юлія Тимошенко

Треба негайно звільнити Гонтареву з посади голови НБУ за розвал економіки, – Юлія Тимошенко

Валерію Гонтареву треба негайно звільнити з посади голови Національного банку України за руйнацію фінансового сектору, знецінення гривні та розвал економіки. Про це лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила журналістам у кулуарах парламенту.

За її словами, те, що питання Гонтаревої зникло з порядку денного, є наслідком несамостійності Верховної Ради.

«На жаль, парламент не працює як незалежний орган. Більшість в Раді— це, по суті, «придаток» Адміністрації Президента. Усе те, що тут відбувається, – наслідок телефонних дзвінків від президента та його оточення», – пояснила лідер фракції.

Вона обурена тим, що десять місяців, перебуваючи нібито у відпустці, Валерія Гонтарева де-факто керує НБУ і продовжує знущатися над людьми.

«Вона запустила інфляційні процеси та зростання цін», – додала Тимошенко.

Політик також зауважила, що коливання курсу гривні – це пряма корупція, на якій наживається керівництво держави та Нацбанку.

«Захмарні кредитні ставки для реального сектору економіки – також продукт непрофесійної та злочинної діяльності НБУ, який вбиває середній клас та економіку України», – переконана вона.

Окрім негайного звільнення Гонтаревої з посади керівника Нацбанку, вважає народний депутат, необхідно створити Тимчасову слідчу комісію, яка б «розібралася в її злочинах».

«Економічний колапс, який ми зараз бачимо, – це наслідок діяльності тандему президента та голови НБУ. Ми наполягали, щоб питання Гонтаревої було розглянуто сьогодні, але цього не станеться через підкилимні домовленості», – зазначила парламентарій.

Юлія Тимошенко також повідомила, що «Батьківщина» категорично проти призначення новим главою НБУ Якова Смолія, адже він «права рука» Гонтаревої: «Він причетний до всього, що відбувалося у фінансово-банківському секторі країни».

«На посаді голови НБУ має бути чесна професійна людина. А нашій країні потрібна нова грошово-кредитна політика, яка зміцнить гривню, введе правильну кредитну ставку для бізнесу для реального сектору економіки, прибере махінації з державними цінними паперами і припинить руйнування економіки України»,— підсумувала Юлія Тимошенко.

Поділитись