Трамп звинуватив спікера Палати представників США в державній зраді

Трамп звинуватив спікера Палати представників США в державній зраді

Американський президент Дональд Трамп звинуватив спікера контрольованої демократами Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі в державній зраді і висловився за її “негайний імпічмент”.

Відповідне повідомлення він розмістив на своїй сторінці в Twitter. На думку президента, Пелосі знала про “брехню і масові фальсифікації” голови спецкомітету з розвідки Палати представників Адама Шиффа, якого Трамп раніше різко критикував і навіть закликав заарештувати через можливе перекручування з його боку змісту телефонної розмови американського і українського лідерів.

У зв’язку з цим, вважає глава держави, Пелосі “в усіх відношеннях винна в особливо тяжких злочинах і навіть зраді нарівні з Шиффом”. “Як я вважаю, це означає, що вони разом з усіма тими, хто злісно” вступав у змову “з ними, всім повинен бути негайно оголошений імпічмент!” – резюмував Трамп.

Спікер у вересні заявила про початок процедури імпічменту глави Білого дому в нижній палаті американського законодавчого органу.

Скандал у Вашингтоні

У США раніше розгорівся великий скандал навколо липневого телефонної розмови Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, який в підсумку став приводом для початку процедури імпічменту щодо американського лідера. Як стверджують політичні опоненти президента США, Трамп під час дзвінка намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності на Україні Хантера Байдена, який є сином колишнього американського віце-президента Джозефа Байдена, в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Білий дім оприлюднив стенограму бесіди американського і українського лідерів. З’ясувалося, що Трамп не добивався від Зеленського розгляди щодо Хантера Байдена в обмін на фінансову і військову допомогу. Міністерство юстиції США, яке одночасно виконує функції Генеральної прокуратури, не знайшло в змісті телефонної розмови порушень національного законодавства, а також підстав для проведення подальшого розслідування.

Демократ Байден зараз є найбільш імовірним конкурентом Трампа на майбутніх президентських виборах. Тому, на думку демократів, Трамп, тиснувши на Зеленського, фактично прагнув заручитися підтримкою Києва в зусиллях по переобранню на другий термін.

Фото АР.

Поділитись