Трамп звинуватив Іран в нападі на танкери в затоці Омана

Трамп звинуватив Іран в нападі на танкери в затоці Омана

Сполучені Штати Америки звинуватили Іран у нападі на дві нафтові танкери біля входу до Перської затоки і заявили, що країна шукає міжнародного консенсусу щодо загрози для судноплавства, незважаючи на те, що Тегеран заперечує причетність до вибухів на морі.

Як повідомляє Reuters, напади на танкери, що відбулися 13 червня, сколихнули протистояння на життєво важливому шляху нафтового транспорту в часи посилення напруженості стосунків між Іраном і Сполученими Штатами та посилили військове загострення на Близькому Сході.

“Іран це зробив, і ви знаєте, що вони це зробили, тому що ви бачили човен”, – сказав для Fox News президент США Дональд Трамп.

Він мав на увазі відео, яке було оприлюднено в четвер американськими військовими і повідомив, що іранська революційна гвардія стоїть за вибухами, які завдали норвезькому танкеру Front Altair і японському Kokuka Courageous в затоці Омана.

Іран у свою чергу заявив, що відео нічого не підтверджує і країну перетворюють на козла відпущення. За словами представника МЗС країни Аббас Мусаві, “такі звинувачення викликають тривогу”.

Поділитись