Трамп згадав про стару стратегію заради перемоги на виборах

Трамп згадав про стару стратегію заради перемоги на виборах

Чинний президент США Дональд Трамп згадав про свою стару стратегію ведення передвиборної кампанії і вирішив зосередитися на своєму базовому електораті заради перемоги на майбутніх виборах. Про це пише Associated Press.


Як вважають радники штабу Трампа, йому було б украй важко переманити на свою сторону виборців, які ще не до кінця визначилися, за кого вони будуть голосувати, або переконаних центристів. В таких умовах звернення в першу чергу до тих, хто і так підтримує нинішнього главу держави, виглядає не просто кращим варіантом, але і фактично єдиним.

Так, ряд недавніх рішень адміністрації Трампа був обумовлений саме бажанням порадувати старих прихильників його політики. Зокрема, мова йде про посилення імміграційного законодавства, просуванні кандидатів-консерваторів до Верховного суду, а також більшої зосередженості на пожвавлення економіки країни, ніж на боротьбі з коронавірусом.

Крім того, щоб замоивувати лояльний йому електорат прийти на вибори, Трамп в рамках своєї кампанії в червні провів кілька масових заходів в штатах Оклахома і Аризона. Причому зневага правилами безпеки в умовах пандемії коронавірусу при проведенні даних мітингів також було допущено з розрахунком задовольнити базовий електорат, який в більшості своїй вважає, що обмеження, введені через інфекцію, і так надто затягнулися.

Як зазначає Associated Press, таку стратегію Трамп застосовував і на виборах в 2016 році. Тоді його виборці виявилися набагато активніше тих, хто підтримував кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон. В результаті саме ця активність базового електорату принесла політику перемогу, незважаючи на те, що до цього результати більшості соцопитувань свідчили про те, що він користується підтримкою набагато меншого числа американців, ніж Клінтон.

Раніше в червні повідомлялося, що Трамп вирішив закликати своїх старих соратників, які допомогли йому отримати перемогу на виборах в 2016 році. Так, до штабу чинного американського лідера приєдналися двоє його колишніх помічників, які працювали на його кампанію під час попередньої гонки.

Поділитись