Трамп заявив, що заборонить TikTok в США

Трамп заявив, що заборонить TikTok в США

Американський президент Дональд Трамп заявив, що має намір заборонити роботу китайської соціальної мережі TikTok на території Сполучених Штатів.

Про це повідомляє прес-пул Білого дому. “Раз [ми] торкнулися [теми] TikTok, ми забороняємо їх в США”, – сказав глава держави журналістам на борту свого літака по дорозі з Флориди до Вашингтона. За словами Трампа, заходи проти соціальної мережі можуть бути прийняті вже сьогодні.

Як наголошується в повідомленні, американський лідер пояснив, що може підписати відповідний виконавчий указ або використовувати надзвичайні економічні повноваження.

За даними прес-пулу, глава Білого дому також дав зрозуміти, що він не підтримує придбання TikTok будь-якої американською компанією.

Раніше агентство Bloomberg повідомило з посиланням на джерела, що Трамп має намір змусити китайську компанію ByteDance відмовитися від частки в TikTok, щоб вона не могла контролювати роботу соцмережі в США. Пізніше агентство повідомляло, що американська корпорація Microsoft може придбати у ByteDance частку в розробленій останньої соціальної мережі.

Поділитись