Трамп заявив, що у Байдена погана пам’ять і немає позитивних якостей

Трамп заявив, що у Байдена погана пам’ять і немає позитивних якостей

Американський лідер Дональд Трамп вважає, що у колишнього віце-президента США Джозефа Байдена, який є його найбільш вірогідним суперником на майбутніх виборах глави держави, дуже погана пам’ять і немає ніяких позитивних якостей.

В інтерв’ю журналістці Шеріл Аткіссон, фрагмент якого опублікований в суботу в її Twitter, на питання про те, які у Байдена є переваги, Трамп відповів: “Я б сказав, що це досвід. Але насправді у нього немає досвіду, тому що, як я думаю, він не пам’ятає, що робив вчора. Який може бути досвід?”. За твердженням Трампа, Байдена “ніколи не вважали розумною людиною”. “Про слабкі сторони [Байдена] я можу говорити цілий день”, – додав він.

Національний з’їзд Демократичної партії США, на якому Байдена, як очікується, назвуть кандидатом на найвищу державну посаду в країні, перенесений через пандемію нового коронавірусу на 17-20 серпня. Він пройде в Мілуокі (штат Вісконсін). За підрахунками газети The New York Times, Байден вже заручився підтримкою 1 550 делегатів національного з’їзду. Щоб стати кандидатом в президенти вже в першому турі голосування на з’їзді, претенденту необхідно заручитися підтримкою 1 991 делегата.

Трамп уже отримав достатню кількість голосів делегатів партійного з’їзду для висування кандидатом від республіканців на президентських виборах. З’їзд партії пройде 24-27 серпня в місті Шарлотт (штат Північна Кароліна). 59-і вибори президента США намічені на 3 листопада.

Поділитись