Трамп заявив, що США будуть робити з нафтою в Сирії все, що захочуть

Трамп заявив, що США будуть робити з нафтою в Сирії все, що захочуть

США взяли під контроль родовища сирійської нафти, щоб перемогти терористичне угрупування “Ісламська держава” і тепер можуть робити з цією нафтою все, що захочуть.

Про це заявив президент США Дональд Трамп після зустрічі з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом напередодні саміту альянсу в Лондоні.

“ІГІЛ намагалася зберегти контроль над нафтою, а тепер її повністю контролюємо ми. Відверто кажучи, [в цьому питанні] ми користуємося значною підтримкою великого числа різних людей. За великим рахунком, єдині наші військові, які залишаються на цій території, – це ті, хто охороняє нафту. Нафта у нас, і ми можемо робити з неї, що хочемо”, – сказав Трамп.

Американський лідер в жовтні заявив про виведення американських військових з району проведення турецької операції на півночі Сирії, проте повідомив, що Вашингтон має намір зберегти контроль над нафтовими родовищами на північному сході країни.

У Міноборони Росії заявляли, що США ведуть контрабанду сирійської нафти в інші країни, каравани охороняються американськими приватними військовими компаніями і спецназом. За словами спецпредставника США по Сирії Джеймса Джеффрі, присутність США в регіоні законна, і Вашингтон хоче гарантувати, що нафтові об’єкти на північному сході Сирії не потраплять до рук терористів. В кінці листопада Джеффрі підкреслив, що “нафта, згідно сирійської конституції, належить сирійському народові”.

Поділитись