Трамп заявив, що не підпише нинішній варіант проекту бюджету

Трамп заявив, що не підпише нинішній варіант проекту бюджету

Президент США Дональд Трамп закликав у вівторок Конгрес США змінити проект бюджету на 2021 фінансовий рік (почався 1 жовтня), а також пакет заходів стимулювання економіки країни.

Відповідне відеозвернення до законодавців Трамп розмістив в Twitter.

“Протягом цього літа демократи блокували законопроект (про стимулюючих економіку заходів). <…> Спрямований мені тепер на підпис документ значно відрізняється від того, що очікувалося. Це ганьба, – сказав він. – Серед понад 5 тис . сторінок, які ніхто в Конгресі не прочитав, є законопроект про полегшення [наслідків поширення коронавируса], але він майже не має нічого спільного з [боротьбою з] коронавірусом”.

“У пакеті з $ 900 млрд старанно працюють платникам податків виділяється тільки по $ 600, недостатньо коштів передбачається і для малого бізнесу, зокрема ресторанам, – вважає президент США. – Конгрес витрачає багато грошей на допомогу іншим країнам, але спрямовує мінімум американцям. Це не їх вина , це вина Китаю “. “Я прошу Конгрес змінити документ і збільшити безглуздо низькі [виплати] в $ 600 до $ 2 тис. Або до $ 4 тис. На сім’ю. Закликаю Конгрес негайно прибрати із законопроекту непотрібні положення і направити мені відповідний текст”, – додав він.

Трамп знову заявив, що, можливо, він буде представляти “наступну адміністрацію США”.

Сенат Конгресу США слідом за Палатою представників схвалив у понеділок ввечері проект бюджету на 2 021 фінансовий рік, а також пакет заходів стимулювання економіки країни. У неділю республіканці і демократи в Конгресі змогли залагодити тривали кілька місяців розбіжності і досягти домовленості по новому пакету заходів стимулювання економіки країни обсягом майже $ 900 млрд. Дана ініціатива доповнила пакет законопроектів про фінансування роботи уряду в 2021 фінансовому році в розмірі близько $ 1,4 трлн.

Поділитись