Трамп заявив, що не хотів говорити по телефону з Зеленським

Трамп заявив, що не хотів говорити по телефону з Зеленським

Президент США Дональд Трамп заявив республіканцям в Палаті представників Конгресу США, що не хотів проводити в липні телефонну розмову зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським, і погодився на бесіду тільки на наполегливе прохання американського міністра енергетики Ріка Перрі.

Про це повідомив новинний портал Axios з посиланням на джерела, знайомі зі змістом закритою телефонної бесіди Трампа і його однопартійців.

“Мало хто знає, що я навіть не хотів дзвонити [Зеленському]. Єдина причина, по якій я подзвонив, це прохання Ріка. Щось про завод зі зрідження природного газу”, – цитує Трампа джерело порталу. Говорячи про главу Міненерго США, за даними Axios, глава Білого дому додав: “Більше [інформації] з цього приводу з’явиться в найближчі кілька днів”.

В іншому ж глава вашингтонської адміністрації повторював те ж саме, що і заявляв публічно. Так, він називав дзвінок бездоганним і підкреслював, що не сказав нічого поганого під час бесіди.

На думку порталу, президент, можливо, прагне дистанціюватися від відповідальності за проведену телефонну розмову або перекласти її на Перрі, який, за даними ЗМІ, має намір покинути свій пост в листопаді.

Фото Ройтерс.

Поділитись