Трамп заявив, що може програти вибори

Трамп заявив, що може програти вибори

Американський лідер Дональд Трамп побоюється, що може програти на президентських виборах через голосування поштою, яке підтримують демократи.

Таку позицію він виклав в інтерв’ю газеті The Washington Times.

“Голосування по пошті – єдиний варіант, при якому я можу програти, тому що вони (демократи) обманюють, грабують і крадуть, – зазначив глава держави. – Вони не посилають [бюлетені] в деякі області, в основному республіканські області”. Трамп вважає, що проведений таким чином процес волевиявлення може привести до порушень закону.

Він уже неодноразово висловлювався проти варіанту проведення голосування поштою, яке може бути дозволено в ряді штатів через пандемію нового коронавірусу.

Згідно з аналізом останніх опитувань політологічного порталу Real Clear Politics, колишній віце-президент США Джозеф Байден, який заручився достатньою підтримкою делегатів майбутнього з’їзду Демократичної партії для висунення кандидатом на виборах глави держави, випереджає Трампа в середньому на 8,5% за популярністю серед виборців.

Чинний глава американської адміністрації вже отримав необхідну кількість голосів делегатів партійного з’їзду для висування кандидатом від республіканців. 59-і вибори президента США намічені на 3 листопада.

Поділитись