Трамп засудив насильство в Вашингтоні під час штурму Капітолію

Трамп засудив насильство в Вашингтоні під час штурму Капітолію

Чинний президент США Дональд Трамп звернувся до своїх прихильників із словами «все тільки починається».

Його відеозвернення було опубліковано на сторінці в Twitter. Глава держави засудив насильство в Вашингтоні і пообіцяв, що учасники заворушень заплатять за те, що сталося. Він підкреслив, що розуміє розчарування виборців, проте запевнив, що продовжить свою «прекрасну кампанію».

Він запевнив, що найближчим часом займеться передачею влади нової адміністрації демократа Джо Байдена, яка приступить до роботи 20 січня.

«Мою увагу тепер зосереджено на забезпеченні плавної, організованою і безболісною передачі влади», – сказав американський лідер.

Трамп додав, що зараз часу вимагає заспокоєння, і закликав американців до примирення. У процесі штурму Капітолію Трамп виступав зі зверненням до своїх прихильників. Політик закликав протестуючих йти додому.

«Я розумію ваш біль, я чую ваші серця: вибори вкрали у нас. Але ви повинні повинні йти додому зараз, йти з миром», – зазначив він.

6 січня протестуючі прихильники республіканців увірвалися в будівлю Капітолію і оточили зал сенату. Сенат і палата представників перервали засідання, на якому планувалося затвердити підсумки минулих виборів. Згідно з цими даними, на президентських виборах переміг Байден. В ході протестів загинули чотири людини, поліція затримала майже 70 учасників заворушень.

Поділитись