Трамп втратив мільярди доларів на посаді президента

Трамп втратив мільярди доларів на посаді президента

Президент США Дональд Трамп заявив, що в результаті обрання главою держави втратив до $ 5 млрд .

У таку суму він оцінив доходи, які, на його думку, упустив, відмовившись від продовження кар’єри бізнесмена, а також витрати на адвокатів через подані проти нього позови.

“Це, можливо, варто мені від трьох мільярдів до п’яти мільярдів доларів. Але мені все одно, мене це не хвилює”, – цитує телеканал NBC заяву Трампа.

Телеканал NBC зазначає, що заяви Трампа про суми, які він нібито втрачає через обрання президентом, неможливо перевірити. Раніше він неодноразово заявляв, що його статки перевищують $ 10 млрд. Відповідно до опублікованого в березні рейтингу журналу Forbes, сумарна вартість активів Трампа становить близько $ 3,1 млрд.

Ще до інавгурації Трамп заявив, що покинув все займані ним посади в Trump Organization, щоб передати їх під управління своїх синів Дональда та Еріка. Він також вирішив консолідувати всі свої компанії під егідою головної групи, вести загальну бухгалтерію і звітність. Замість продажу своїх активів Трамп перевів їх у трастовий фонд, очолюваний його синами. При цьому Трамп не став позбавлятися від своїх компаній, так як це, за словами юристів, означало б їх розпродаж за безцінь на шкоду інтересам інших членів сім’ї.

Поділитись