Трамп вперше наздогнав Байдена за популярністю серед виборців

Трамп вперше наздогнав Байдена за популярністю серед виборців

Чинний американський лідер вперше наздогнав найбільш ймовірного кандидата від Демократичної партії на майбутніх виборах Джo Байдена.

Такі дані отримані в ході опитування, проведеного на замовлення телеканалу Fox News. Відзначається, що 42% опитаних повідомили, що проголосували б за Байденa. Стільки ж респондентів відповіли, що підтримали б Трампa.

Близько 7% учасників опитування повідомили, що проголосували б за іншого кандидата, а 6% зізналися, що ще не вибрали, кого підтримати. Не менш 3% заявили, що взагалі не пішли б на вибори.

У березні проголосувати за Байдена були готові 49% респондентів, а за Трампа – 40%.

На думку аналітиків, однією з причин втрати переваги Байдена є те, що він через пандемію позбавлений можливості проводити мітинги і брати участь в громадських заходах. Разом з тим Трамп кожен день проводить прес-конференції, на яких розповідає про заходи, які вживаються для боротьби з поширенням вірусу.

Байден став єдиним претендентом на висунення в президенти США від демократів після виходу в середу з гонки сенатора Берні Сандерса. Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада.

Поділитись