Трамп відмовився забороняти поліції душити людей

Трамп відмовився забороняти поліції душити людей

Президент США Дональд Трамп заявив, що, хоча в цілому використання поліцейськими задушливих захоплень на зразок того, що застосували співробітники органів при затриманні темношкірого Джорджа Флойда, варто заборонити, іноді вони може бути цілком виправданими.

Про це повідомляє Reuters. Глава держави зазначив, що загроза для життя офіцера може бути причиною для застосування подібних прийомів, тому не варто категорично забороняти їх.

«Мені не подобаються задушливі захоплення … (але) іноді, якщо ти один і б’єшся з кимось, це буває непросто», – додав Трамп.

«Було б дуже навіть добре, я думаю, в цілому покінчити з цією практикою», – уклав президент.

Даний коментар глава держави зробив після того, як Демократична партія США внесла до Конгресу законопроект, згідно з яким поліції буде заборонено душити затриманих, а деякі республіканці підтримали цю ініціативу.

Раніше Трамп назвав ганьбою вчинок поліцейських, які брали участь у затриманні Флойда, який згодом помер. Він закликав не судити про всіх правоохоронців за трагедією в Міннеаполісі.

У десятках міст США проходять масові протести, які супроводжуються заворушеннями і сутичками з поліцією через смерть Флойда. У деяких штатах вони переросли в бунти з погромами, грабежами, стріляниною і підпалами. Протестувальники звинувачують в події поліцейських і расистські упередження в суспільстві.

Поділитись