Трамп відмовився переносити вибори президента США

Трамп відмовився переносити вибори президента США

Американський президент Дональд Трамп категорично відкинув можливість перенесення виборів глави держави з 3 листопада, назвавши подібні міркування пропагандою.

«Я ніколи навіть не думав про зміну дати виборів. Чому я повинен це робити? – зазначив Трамп на брифінгу в Білому домі. – 3 листопада – відмінне число. Це пропаганда, складена не Байденом, а людьми, що займаються написанням коротких заяв. Байден не робив таких заяв, але хтось інший робив. Вони заявляють, що це робить Байден, нехай він дізнається».

Журналіст телекомпанії CBS Бо Еріксон, який працює в прес-пулі Байдена, стверджував 23 квітня, що той заявив на онлайн-зустрічі зі своїми прихильниками про можливі спроби Трампа відкласти вибори.

При цьому сам американський лідер неодноразово заявляв, що загальні вибори в країні пройдуть, як і заплановано, 3 листопада, незважаючи на пандемію. Варіант проведення голосування поштою Трамп піддав різкій критиці.

Раніше повідомлялося, що група сенаторів-республіканців в США зажадала від Білого дому, щоб звертаються за допомогою у зв’язку з пандемією коронавірусу країни розкривали інформацію про боргові зобов’язання перед Китаєм.

Поділитись