Трамп відкинув всі звинувачення щодо імпічменту

Трамп відкинув всі звинувачення щодо імпічменту

Президент США Дональд Трамп категорично відкидає звинувачення, висунуті проти нього в рамках процедури імпічменту, і закликає Сенат Конгресу США відхилити обвинувальний висновок демократів.

Це випливає з поширеного Білим домом офіційної відповіді з боку захисту на розпорядження з’явитися на процес в верхню палату американського законодавчого органу.

“Президент Трамп категорично і однозначно заперечує кожне зі звинувачень в обох статтях імпічменту”, – йдеться в документі, підписи під яким поставили юрисконсульти Білого дому Пет Сіполоуні і Джей Секьюлоу, які будуть очолювати команду захисту на розгляді в Сенаті.

У відповіді підкреслюється, що статті звинувачення – зловживання владою і перешкоджання Конгресу – стали результатом незаконного процесу і недійсні з точки зору конституції США.

“У них немає вказівки на серйозний злочин або порушення законодавства, як того вимагає конституція. Вони результат беззаконного процесу. Ніщо в цих статтях не дає змоги навіть почати розглядати питання про відсторонення [з посади] законно обраного президента” , – зазначила сторона захисту, звинувативши демократів в Палаті представників Конгресу США в порушенні “всіх прецедентів і принципів справедливості, якими регулюються розслідування [в рамках процедури] імпічменту ось уже понад 150 років”.

При цьому пункти звинувачення адвокати Трампа охарактеризували як “небезпечний напад на право американців вільно вибирати свого президента”. “Це нахабна і протиправна спроба скасувати результати виборів 2016 року і втрутитися у вибори 2020 року”, – додали захисники глави вашингтонської адміністрації.

Поділитись