Трамп розпорядився переглянути військову допомогу Україні

Трамп розпорядився переглянути військову допомогу Україні

Президент США Дональд Трамп розпорядився переглянути військову допомоги Україні, пише газета Politico з посиланням на високопоставлене джерело в Білому домі.

Це рішення викликане прагненням американського президента переконатися в тому, що гроші, які виділяються Києву, використовуються найкращим чином з точки зору інтересів Вашингтона, зазначив співрозмовник видання. Засоби, поки не визначиться їхня доля, будуть заморожені, пише Politico.

Вирішити це питання повинні будуть міністр оборони США Марк Еспер і радник Трампа з національної безпеки Джон Болтон.

Раніше сенат прийняв проект оборонного бюджету на 2020 й фінансовий рік, в рамках якого Україна на військову допомогу виділять 300 мільйонів доларів. Колишній американський посол в Києві Марі Йованович заявила, що з 2014-го США виділили Україні майже мільярд доларів на зміцнення безпеки.

У кінці липня посол України в США Валерій Чалий повідомив, що його країна планує отримати велику партію американського летального зброї до кінця 2019 року.

Раніше президент України Володимир Зеленський на зустрічі з сенатором від Республіканської партії США Робертом Портманом розповів про потребу української армії в нових системах озброєнь.

Адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення про продаж Києву комплексів Javelin в кінці 2017 року. На українську територію 37 ПТРК і 210 ракет прибули в квітні 2018 року, а вже в наступному місяці бійці Збройних сил випробували американську зброю.

Фото: Cpl. Joseph Scanlan/U.S. Department of Defense Current Photos.

Поділитись