Трамп розгорне нацгвардію в штатах Каліфорнія, Нью-Йорк і Вашингтон

Трамп розгорне нацгвардію в штатах Каліфорнія, Нью-Йорк і Вашингтон

Влада Сполучених Штатів підписала документи про розгортання Національної гвардії в штатах Нью-Йорк, Каліфорнія і Вашингтон для боротьби з поширенням коронавірусу.

Про це заявив на брифінгу в Білому домі президент США Дональд Трамп.

“Штати Нью-Йорк, Каліфорнія і Вашингтон упевнені, що сили Національної гвардії допоможуть ефективно боротися з даними кризою. Ми підписали то [документи], що повинні були, це вступило в силу, – сказав він. – Працюємо з іншими штатами <.. .>. Уряд через Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій США (FEMA) на сто відсотків покриє витрати, пов’язані з розміщенням підрозділів Національної гвардії, щоб зупинити вірус”.

“Я говорив з усіма трьома губернаторами, вони раді тому, що ми зробимо. Це дасть їм максимум гнучкості в залученні гвардії в боротьбі з вірусом, не турбуючись про витрати”, – додав Трамп.

Керівник FEMA Піт Гейнор, який також брав участь у брифінгу, наголосив, що ні про яке введення воєнного стану в країні не йдеться. За його словами, підрозділи Національної гвардії, що розгортаються в Каліфорнії, Нью-Йорку і Вашингтоні, будуть перебувати в підпорядкуванні губернаторів даних штатів, а не федерального уряду. “Це не військовий стан”, – вказав Гейнор.

За інформацією університету Джонса Хопкінса, який проводить підрахунки на основі даних федеральних і місцевих властей, в США було загублено понад 32 тис. Випадків зараження коронавірусів. Померли 409 чоловік.

Поділитись