Трамп принизив Україну

Трамп принизив Україну

Глава Білого дому Дональд Трамп заявив про безглуздість американської політики щодо України і додав, що Москва повинна бути другом Вашингтона, а до українців нікому немає ніякого діла.

“Американська політика щодо України не має ніякого сенсу, та до того ж викликає роздратування російської влади”, – про це, згідно матеріалу видання Washington post, заявив глава Білого дому Дональд Трамп в розмові з високопоставленим чиновником своєї адміністрації, пише НСН. “Позиція президента, в цілому, що ми повинні визнати факт, що росіяни повинні бути нашими друзями, і кому є діло до українців?”, – наводить РІА «Новини» слова співрозмовника президента США.

Відзначається, що Трамп умовляв Зеленського працювати з його адвокатом Рудольфом Джуліані. Крім того, він запропонував українському лідеру будь-яку допомогу за співпрацю. Уточнюється, що Джуліані неодноразово зустрічався з представниками українського уряду. За інформацією видання, в Білому домі відмовилися коментувати цю інформацію.

У той же день палата представників конгресу США схвалила військову допомогу Україні. Як зазначається, мова йде про суму в розмірі $ 250 млн. Кошти на військову допомогу українській державі продовжать виділяти в наступному фінансовому році, який в США починається з 1 жовтня.

Поділитись