Трамп пригрозив Китаю «потужною» відповіддю через Гонконг

Трамп пригрозив Китаю «потужною» відповіддю через Гонконг

Президент США Дональд Трамп пригрозив Китаю «потужною» відповіддю через законопроект про забезпечення національної безпеки в Гонконзі.


Американський лідер пообіцяв оголосити про заходи, які Сполучені Штати мають намір прийняти на адресу Китаю. «Ми робимо дещо прямо зараз. Думаю, ви вважаєте це дуже цікавим», – зазначив Трамп. При цьому він негативно відповів на питання, чи входять в це санкції.

Влада Китаю розглядає закон про державну безпеку Гонконгу – за допомогою нього вони зможуть посилити контроль над регіоном. Закон включає сувору заборону на сепаратистську діяльність і вимогу регулярно звітувати перед центральним урядом КНР.

Великобританія, яка до 1997 року управляла Гонконгом, закликала Китай поважати автономію регіону, а США назвали законопроект катастрофічним рішенням.

Гонконг повернувся до складу Китаю в 1997 році. Згідно спільної декларації Китаю і Гонконгу, місту була обіцяна широка автономія на 50 років. Завдяки цьому статусу у Гонконгу встановилися особливі відносини зі США.

Поділитись