Трамп поступається п’яти можливим суперникам на майбутніх виборах

Трамп поступається п’яти можливим суперникам на майбутніх виборах

Американський лідер Дональд Трамп поступається за популярністю серед виборців п’ятьом демократам, які можуть стати його суперниками на майбутніх в листопаді 2020 року президентських виборах.

Про це свідчать результати опитування громадської думки, проведеного соціологічною службою Langer Research Associates на замовлення телекомпанії NBC і газети The Washington Post.

Згідно з цими оцінками, найвищі шанси на висунення кандидатом в президенти США від Демократичної партії як і раніше мають п’ять політиків. Йдеться про колишнього віце-президента Джозефа Байдена, сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса, сенатора від Массачусетсу Елізабет Уоррен, мера міста Саут-Бенда (штат Індіана) Піті Буттеджадже і сенатора від Каліфорнії Камалі Харріс. Вони впродовж вже декількох місяців вважаються лідерами передвиборної гонки серед демократів.

Як свідчать підсумки опитування, якби вибори президента США відбулися зараз, Трамп програв би кожному з п’яти зазначених політиків. Якби кандидатом від демократів висунули Байдена, він отримав би 56% голосів виборців, а Трамп – 39%. Такі ж результати були б і в тому випадку, якщо б суперником Трампа став Сандерс.

Уоррен перемогла б Трампа, набравши 54%, результат республіканця склав би 39%. Буттеджадж здобув би перемогу над Трампом при співвідношенні 51% до 40% голосів на користь демократа. Харріс виграла б на виборах при співвідношенні голосів 52% до 41%.

Трамп раніше неодноразово заявляв, що не вважає такими, що заслуговують довіри результати соціологічних опитувань, проведених на замовлення ряду провідних ЗМІ. На думку глави Білого дому, його політичні опоненти схильні видавати бажані результати за дійсні.

Поділитись