Трамп планував розв’язати ядерну війну на Близькому Сході

Трамп планував розв’язати ядерну війну на Близькому Сході

Президент США Дональд Трамп обговорив зі своїми радниками потенційну атаку проти Ірану.

Про це повідомляє The New York Times. 11 листопада Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про перевищення в 12 разів дозволених по ядерному угодою запасів урану в Ірані. Вчора співрозмовники з числа колишніх і діючих чиновників США розповіли The New York Times, що 12 листопада Трамп провів зустріч зі своїми старшими радниками і запитав їх, чи не варто найближчим часом нанести удар по головному ядерному об’єкту Ірану – гірничо-збагачувальному комбінату в передмісті Нетензе.

Віце-президент Майк Пенс, державний секретар Майк Помпео, виконуючий обов’язки міністра оборони Крістофер Міллер і голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Майлі стали відмовляти президента від цього, попередивши, що удар по об’єктах Ірану легко може перерости в більш широкий конфлікт. Якби радники не відрадили главу Білого дому, то той міг би розв’язати ядерну війну.

«За словами офіційних осіб, пан Трамп, можливо, все ще шукає способи нанести удар по іранським активам і союзникам», – повідомило видання.

У другій половині жовтня директор Національної розвідки США Джон Реткліфф назвав Іран ворогом демократії і звинуватив в отриманні деякої інформації про реєстрацію виборців в Сполучених Штатах і її використанні з метою викликати замішання, посіяти хаос і підірвати впевненість в американській демократії.

Поділитись