Трамп опротестував рішення суду Пенсильванії відхилити позов про недійсність бюлетенів

Трамп опротестував рішення суду Пенсильванії відхилити позов про недійсність бюлетенів

Виборчий штаб президента США Дональда Трампа в неділю подав апеляцію на рішення окружного суду штату Пенсильванія, що відхилив позов республіканця про визнання недійсними частини бюлетенів.

Про це повідомив телеканал Fox News. За даними телеканалу, штаб Трампа в кінцевому рахунку домагається відстрочки процедури затвердження владою Пенсильванії результатів голосування на виборах в США. Як пояснює Fox News, республіканцеві потрібно домогтися задоволення позову не тільки в цьому штаті, але і в інших, щоб призупинити сертифікацію підсумків голосування.

Окружний суд Пенсильванії в суботу відхилив позов штабу республіканця, який вимагав визнати недійсними майже 7 млн ​​бюлетенів, поданих поштою в цьому штаті на виборах 3 листопада. Трамп аргументував позовну скаргу посиланням на нібито допущені на вибори в цьому штаті порушення. Республіканець стверджував, що через це перемога в Пенсильванії (20 голосів вибірників) повинна бути присуджена йому.

Згідно з оцінкою газети The New York Times і ряду інших американських ЗМІ, Байден виграв в цьому штаті, набравши 50% голосів, його суперника підтримали 48,8% тих, хто проголосував.

Поділитись