Трамп нічого не планує в зв’язку з повідомленнями про Росію і талібів

Трамп нічого не планує в зв’язку з повідомленнями про Росію і талібів

Президент США Дональд Трамп не впевнений в тому, що йому потрібно щось зробити в зв’язку з твердженнями про те, що Росія нібито спонукала афганських бойовиків убивати американських військовослужбовців.

Про це повідомила газета The Washington Post з посиланням на двох неназваних представників американської адміністрації високого рангу. За їхніми твердженнями, заходи щодо Москви не вироблені, оскільки лідер Білого дому не вважає, що інформація про готовність РФ виплачувати винагороди талібам відповідає дійсності.

“Трамп не впевнений в тому, що йому варто щось зробити в зв’язку з питанням про винагороду”, – пише видання, нагадуючи, що в середу глава держави назвав цю історію “вигаданої брехливими ЗМІ”, щоб нашкодити йому і Республіканської партії, яку він представляє. У статті наголошується, що в Білому домі обговорюють, скільки секретної інформації можна розкрити, щоб “підтримати скептицизм Трампа щодо цих розвідувальних даних”.

У той же час, повідомили джерела The Washington Post, позиція президента може змінитися в міру посилення тиску на нього з боку Конгресу. Як повідомляє видання, в кінці березня обговорювалося можливе введення санкцій проти Росії у зв’язку приписується Росії діяльністю проти інтересів США в Афганістані.

Газета The New York Times виступила 26 червня з твердженням, що якесь підрозділ російської військової розвідки спонукало бойовиків радикального руху “Талібан” (заборонено в РФ) здійснювати напади на військовослужбовців міжнародної коаліції в Афганістані. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков 29 червня назвав брехнею і “абсолютною качкою” згадані твердження. МЗС Росії 27 червня охарактеризував першу публікацію на цю тему в американській пресі як таку, що містить завідомо неправдиву інформацію.

Трамп, який представляє Республіканську партію 28 червня написав у своєму Twitter, що американська розвідка визнала недостовірною інформацію про приписуваних Росії спробах запропонувати нагороду афганським бойовикам за вбивства американських військовослужбовців.

Поділитись