Трамп назвав переворотом запуск процедури імпічменту

Трамп назвав переворотом запуск процедури імпічменту

Президент США Дональд Трамп у вівторок назвав переворотом запуск в Конгресі процедури імпічменту.

“У міру того, як я дізнаюся все більше і більше з кожним днем, я приходжу до висновку, що те, що відбувається – це не імпічмент, а переворот, призначений для того, щоб відібрати владу у людей, їхні голоси, їх свободи, їх другу поправку [до конституції], релігію, збройні сили, стіну на кордоні [з Мексикою] і їх дані Богом права громадян Сполучених Штатів Америки”, – написав він на своїй сторінці в Twitter.

У США в останні дні розгорівся великий скандал навколо липневого телефонної розмови Трампа з президентом Володимиром Зеленським, який в підсумку став приводом для початку процедури імпічменту щодо американського лідера. Як стверджують політичні опоненти президента США, Трамп під час дзвінка намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності на Україні сина колишнього американського віце-президента Джозефа Байдена в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Демократ Байден зараз є найбільш імовірним конкурентом Трампа на майбутніх президентських виборах. Тому, на думку демократів, Трамп, тиснувши на Зеленського, по суті, прагнув заручитися допомогою Києва в зусиллях переобратися на другий термін.

Поділитись