Трамп дозволив розсекретити всі документи про розслідування його зв’язків з Росією

Трамп дозволив розсекретити всі документи про розслідування його зв’язків з Росією

Президент США Дональд Трамп повідомив, що розпорядився розсекретити всі матеріали про розслідування його передбачуваних зв’язків з Росією, а також скандал з електронною поштою колишнього держсекретаря і кандидата в президенти Сполучених Штатів на виборах 2016 року – Хілларі Клінтон.

Звинувачення на свою адресу в передбачувані зв’язки з Москвою американський лідер назвав одним з «найбільших політичних злочинів в американській історії».

«Я санкціонував повне розсекречення всіх документів, що відносяться до одного з найбільших політичних злочинів в американській історії – російської містифікації. Це також стосується скандалу з електронною поштою Хілларі Клінтон. Ніяких скорочень!» – написав Трамп на своїй сторінці в Twitter.

Раніше у вівторок стало відомо, що глава Національної розвідки США Джон Реткліфф у вівторок, 6 жовтня, розсекретив документи, які стосуються планів Хілларі Клінтoн в 2016 році звинуватити Трампа в якомусь змові з Росією, щоб відволікти увагу від скандалу навколо своєї електронної пошти.

У 2016 році після перемоги Трампа на президентських виборах демократи і Хілларі Клінтон звинуватили його в «зв’язках» з Росією, а Москву – у втручанні.

Розслідуванням зайнявся спецпрокурор Роберт Мюллер, який не знайшов ніяких свідоцтв зв’язку РФ і Трампа. Москва не раз відкидала безпідставні і бездоказові звинувачення, називаючи їх частиною внутрішньополітичної боротьби в США.

У 2015 році вибухнув гучний скандал через те, що Клінтон під час перебування держсекретарем США використовувала в службових цілях особисту електронну пошту. Пізніше вона передала до зовнішньополітичного відомства всю свою робочу переписку, а особисту видалила, за що була піддана жорсткій критиці.

Поділитись