TikTok збирається подати в суд на адміністрацію США

TikTok збирається подати в суд на адміністрацію США

Власники соціальної мережі можуть висунути свої звинувачення вже 11 серпня.


Власники популярної соціальної мережі TikTok планують подати в суд на американську адміністрацію 11 серпня. Така реакція може стати відповіддю на прийнятий напередодні указ президента країни Дональда Трампа, який стосується інтересів мережі.

Звинувачення на адресу влади США, згідно з наявними даними, будуть будуватися на тезі про неконституційний характер дій американського лідера. За висунутою версії, представникам TikTok не дали можливості відповісти на звинувачення.

Більш того, називається безпідставним сам посил про те, що указ Трампа був прийнятий з міркувань національної безпеки. Про це повідомляє Національне громадське радіо з посиланням на джерело.

Раніше, 6 серпня, глава Сполучених Штатів Дональд Трамп підписав два укази, в рамках яких була введена заборона на здійснення будь-якого роду угод з власником компанією ByteDance, що володіє додатком TikTok, і дочірніми фірмами, а також з власником мережі WeChat компанією Tencent і її дочірніми підприємствами. Правила контактів з китайськими компаніями, що вводяться указом, вступлять в силу вже восени – через 45 днів після підписання документа.

Поділитись