Тіхановська заявила про відмову брати участь у виборах президента Білорусі

Тіхановська заявила про відмову брати участь у виборах президента Білорусі

Лідер опозиції Білорусі Світлана Тіхановська під час зустрічі у Вашингтоні з представниками білоруської діаспори, підтвердила свою відмову від участі в президентських виборах, якщо вони будуть організовані.

При цьому вона додала, що республіка «нікуди не дінеться від Росії».

«Я впевнена, що у нас в країні є досить багато професійних менеджерів, які впораються набагато краще з цим. Я можу бути поруч десь там з новим президентом», – цитує її ЗМІ.

Політик відповіла, що може послужити народу Білорусі в якості «морального авторитету».

Крім того, Тіхановська підкреслила, що не визнає легітимними міжнародні угоди, які були укладені Мінськом після виборів президента країни. Вона пояснила, що владі в будь-якому випадку доведеться вибудовувати відносини з Москвою.

«Ми від Росії нікуди не дінемося, як і вони від нас. Все одно нам треба буде якісь відносини в майбутньому вибудовувати», – заявила опозиціонер.

16 липня стало відомо, що Тіхановська відправиться в США 18 липня з робочим візитом. Екс-кандидат в президенти Білорусії має намір відвідати Вашингтон, Каліфорнії і Нью-Йорк. Там вона планує провести зустрічі на вищому рівні з політиками, експертами та діаспорою. Метою свого візиту вона оголосила «пошук шляхів вирішення кризи в Білорусі і допомоги білорусам».

У той же день прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі заявила, що не володіє відомостями про те, чи заплановані у чиновників з адміністрації президента Сполучених Штатів зустрічі з лідером білоруської опозиції.

Поділитись