Тихановська: всі дії режиму Лукашенка показують його безсилля

Тихановська: всі дії режиму Лукашенка показують його безсилля

Колишній кандидат в Президенти республіки Білорусь прокоментувала повідомлення про погіршення стану затриманого журналіста Дениса Івашина.

Напередодні стало відомо про те, що у нього стався серцевий напад в карцері. “Уявляєте, як потрібно боятися свободи слова, щоб довести абсолютно здорову людину до серйозних проблем із серцем?”, – обурилася Світлана Тіхановська.

Опозиціонер заявила, що всі останні дії режиму Олександра Лукашенка “показують його безсилля перед міжнародним співтовариством і його відсутність контролю перед народом”. Вона закликала своїх соратників діяти заради повернення закону, свободи Івашина та інших політв’язнів, а також “нових чесних виборів” президента Білорусі.

Раніше Світлана відреагувала на інформацію про можливе переведення політв’язнів журналістів під домашній арешт. Опозиціонер припустила, що таким чином Лукашенко хоче налагодити відносини з Заходом. Вона попросила Євросоюз не скасовувати санкції до тих пір, поки влада Білорусі не виконають всі вимоги народу. “Це шлях в нікуди”, – підкреслила політик.

У недавньому інтерв’ю Світлана натякнула на швидкий відхід з політики Олександра Лукашенка.

Поділитись